Pécsi kávézók, kocsmák, bárok, szórakozóhelyek

Az utóbbi pár évben ismét reneszánszukat élik a bárak, kávézók, sorra nyitnak a jobbnál-jobb hangulatos helyek egyedi megoldásokkal csábítva a vendégeket. Pécs kétségkívül a vidéki Magyarország legnagyobb kocsma kultúrájának a színtere, az állandó helyek kavalkádjához hozzájön még a tavasztól őszig tartó fesztiválszezon, a Pécsi Napok, A Kézműves Sörök Fesztiválja, Bányásznap és sok egyéb népszerű rendezvény.

 

Balkán Bisztró

Pécs, Ferencesek u. 32.

A rendkívül népszerű Egylet Sörkert helyén 2017. március közepén nyitott Balkán Bisztró fő vonzereje, a név kötelez, a faszénen sült szerb specialitások. A hangulatos kerthelyiség megmaradt,  a Kisbalkán Pékség a Zsolnay-negyedből ideköltözött, így garantáltak az első osztályú pékáruk, sütemények, lepények.  A legnagyobb változás italfronton történt, a kézműves sörök helyett a borkínálat lett a meghatározó, és a burgerek is kitűnőek. A bisztró a Dining Guide TOP 100 étterem listáján is szerepel. Laza, oldott hangulat.

Nyitva reggel fél 8-tól éjfélig, vasárnap este 10-ig. Hétfőn zárva!

Telefon: (30) 891 6809

https://www.facebook.com/egylet

 

Eozin Kávézó

Pécs, Király u. 8.

A Palatinus szállóval szemben található népszerű bár/kávézó sokféle igényt kielégít a reggeli kávézástól a déli szendvicsen át az esti iszogatásig. Esténként még élő zenét is elcsíphetünk. Jó időben pedig a Király utcára telepített székeken nézegethetjük a sétálókat.

https://www.facebook.com/eozin

 

N-Eozin Grillterasz és Kultúrpark

Pécs, Esze Tamás u. 3.

A város egyik legújabb, ígéretes helye az Eozin Kávézó tulajdonosai által megnyitott családias hangulatú romkocsma jellegű grillterasz az egykori Kultúrkert helyén a városfal tövében. Grillezett és füstölt ételek, hideg italok, koncertek, szabadtéri programok, meccsnézés.

www.n-eozin.com

 

Nappali Bár

Pécs, Király u. 23-25.

A város egyik legmenőbb helye, kávézó, kocsma, bár, koncerthelyszín, igazi közösségi találkahely. Reggel 9-től hajnalig minden nap nyitva.

https://www.facebook.com/nappali.bar

 

Blöff Café

Pécs, Színház tér 2.

Népszerű kávézó nappal, trendi kocsma este. Koktélok, regionális borok, csapolt sörök, meccsnézésre az egyik leghangulatosabb hely. Hétvégén csak kora délután nyit.

 

Cooltour Café

Pécs, Király u. 26.

A kétszintes romkocsmára hajazó intézményben nagyon egyedi, hangulatos sörkertben is italozhatunk, esténként koncertek, kulturális programok. Humán Pláza, ahogy a szlogenük szól. Korrekt, barátságos árak, impozáns italválaszték.

http://www.cooltourcafepecs.hu/

 

Csinos presszó

Pécs, Várady Antal u. 8.

Pécs egyik legfelkapottabb helye a közösségi kultúrtérként működő Csinos, nemcsak egyszerű kocsma, kávézó, hanem igazi alternatív kultúrközpont kiállításokkal, koncertekkel, a pincében hajnalig tartó bulikkal. A design rendkívül kreatív, bohókás, retrós, fiatalos. A kiszolgálás nagyon baráti. Érdekes kezdeményezés az ASZPIK, az Alkotói Termelői és Szombati Piac a Kertben elnevezésű rendezvény. Nagyon gyerekbarát hely kis játszótérrel az udvarban. Isteni házi szörpöket kóstolhatunk és kaphatóak a Yokka Kézműves Cukrászműhely utánozhatatlan édességei is.

https://www.facebook.com/csinospresszo/info

 

Művész Presszó

Pécs, Kolozsvár u. 24.

A 2012-ben megnyitott Művész üstökösként robbant be a pécsi kocsma színtérbe, a magyar kézműves sörök népszerűsítését tűzve zászlójára a mai napig töretlen népszerűségnek örvend. A hely egy kissé messzebb van a fősodortól, a belvárostól, de megéri az extra negyedórás sétát.  A Művész presszó hajdani fénykorát a 60-as, 70-es éveket megidéző, retró hangulat, a kitűnő kiszolgálás és természetesen a csapolt és üveges kézműves sörök nagy választéka utánozhatatlan elegyet képezve vonzza a vendégeket.

https://www.facebook.com/MuveszPresszo?fref=ts

 

Trafik Bár

Pécs, Perczel u. 22.

Pécs egyik emblematikus helye, amely étterem, bár és szórakozóhely is egyben, a hajdani Kossuth/Apolló mozi épületében működik. Már maga a kialakítás az egykori moziban is megéri a látogatást, de a könnyed grillételek, saláták, piadinák is nagyon finomak. Esténként bulik, koncertek szórakoztatják a nagyérdeműt. Hétköznap ebédmenü.

http://www.kinotrafik.hu

 

Lezser Bár

Pécs, Széchenyi tér 18. (Király utca sarok)

2013 óta működik a város legfrekventáltabb sarkán az önmagát bárkonyhaként definiáló intézmény. Laza, fiatalos hangulat, kellemes design, nagy italválaszték, bisztró jellegű konyha, sok tapas-szal, tésztákkal, pizzákkal, hús- és halételekkel. Hétvégenként este DJ szórakoztatja a vendégeket.

Főételek: 1690 – 4590 Ft

http://www.lezser.hu/

 

Strausz Ti-ti-tá Szórakoztatóközpont

Pécs, Lyceum u. 4.

Népszerű szórakozóhely hangulatos kerthelyiséggel, koncertek, DJ-k, bulik, kiállítások, és természetesen gazdag italválaszték korrekt árakkal. A kertben színesre festett bútorok, sőt még egy csónakban ülve is lehet alkoholizálni.

https://www.facebook.com/strausztitita/info

 

Pécsi Est Café

Pécs, Rákóczi út 46. Kereskedők Háza

Pécs ikonikus szórakozóhelye, a pécsi éjszakák kötelező zarándokhelye. Bulik, partik, koncertek hajnalig nemcsak hétvégén. A pécsi egyetemi bulik fellegvára. Meleg konyha is van, egyszerű, laktató étkekkel. Nagyobb sportesemények idején a város legnagyobb sportkocsmája kivetítőkkel.

http://www.pecsiestcafe.hu